[O2] Rdza wewnątrz lampek podświetlenia tablicy rejestracyjn

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • beenio
    Classic
    • 2012
    • 14

Zamieszczone przez blind_walker
    Zacznę pomału kompletować graty do zrobienia Jetta bi-halogen projektorów, bo przed sobą widzę tylko ciemność
    Może szybę musisz umyć :diabelski_usmiech
  • OCPtaxi
    Rider
    • 2011
    • 383

Chciałem sobie podmienić żarówki na ledy i załamałem się co tam zobaczyłem. Szkło brązowe, aż dziwie się że jeszcze przepuszcza światło, a rdzy dosłownie wysypało się kilka gram. Sprawdźcie czy macie podobnie u siebie. Zastanawiam się czy nie wnioskować o wymianę gwarancyjną, ponieważ auto ma 1,5 roku. Z drugiej strony niepokoi mnie skąd mogłaby się tam wziąć wilgoć sprzyjająca takiemu rdzewieniu.
    Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• baca10
      RS
      • 2009
      • 6225

OCPtaxi, u mnie na szczeście nie ma,

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

Mam to samo u siebie i kolega LUKI też. On już zgłosił, ja zrobię to na przeglądzie przy 45 tys km
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• dziadekk
          Rider
          • 2011
          • 355
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

ale lipa, jak w polonezach po roku rdza, do tego miękie sprężyny w tylnym zawieszeniu, coraz trudniej o jakośc w skodzie. :?

Komentarz

• OCPtaxi
            Rider
            • 2011
            • 383

coś nie mam szczęścia do tylnych lamp. Prawa mi pękła przy wkładaniu walizki z kółkami do bagażnika, 3 światło stopu parowało i pękało od wewnątrz - wymienione na gwarancji, u siebie też sprawdźcie, skoda zna problem i wymienia bezproblemowo. Teraz oświetlenie tablicy... Małe pierdoły a denerwują.

Kolego dziadekk, w Tourze masz za miękkie sprężyny czy mówisz o poliftach? Bo mój bardzo nisko nie siedzi, ale mam problem, bo przy 3 osobach (kierowca, 2 z tyłu) mam problem przy przejazdach przez policjantów, albo zjazd z krawężnika czuję że tył dobija albo się buja jakby chciał. Moja Octavia co prawda nie wygląda jak chopper jak poniektóre facelifty, ale mogłoby być twardziej.
            Była Octavia II Tour kombi (sprzedana)

Komentarz

• JerzyM73
              Rider
              • 2010
              • 602

U mnie jedna była zardzewiała i wymienili na gwarancji bez problemów - winę ponosi pewnie słaba uszczelka albo słabe dokręcenie.
              O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
              Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic

Komentarz

• LUKI
                RS
                • 2005
                • 5776

Zamieszczone przez JerzyM73
                winę ponosi pewnie słaba uszczelka albo słabe dokręcenie.
                albo mocowanie tylnej wycieraczki i cieknie po wewnętrznej stronie klapy
                kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

Pracuję...